Dit maakt FirmoWood bijzonder:

MilieuvriendelijkBij verduurzaming middels de FirmoLin Technologie wordt enkel gebruik gemaakt van hitte, water en hogedruk. Geen toegevoegde zouten, zuren of andere chemicalieën: helemaal puur natuur. Met het gebruiken van FirmoWood bewijst u uw omgeving en het milieu dus een dienst!

Flexibele technologie: van toepassing op meerdere houtsoorten

De FirmoLin technologie, waarmee FirmoWood wordt gecreëerd, is continu in ontwikkeling. Door het voortdurende onderzoek van ingenieur en mede-oprichter Wim Willems worden steeds nieuwe mogelijkheden en toepassingen ontdekt. Dit leidt ertoe dat FirmoWood in steeds meer houtsoorten, vormen en maten beschikbaar is. 

Door en door verduurzaming

De FirmoLin technologie zorgt voor een complete verduurzaming van het hout. Hoe dik de balk of paal ook is, de verduurzaming rijkt tot het hart van het hout. Dit draagt in belangrijke mate bij aan de verhoging van de levensduur van het hout. 

Verhoogde weerstand tegen schimmels en houtrot

Tijdens de thermische modificatie worden bepaalde stoffen uit het hout gedreven. Deze stoffen zijn een voedingsbodem voor schimmels en bacterieën. Zonder deze stoffen biedt het hout geen voedingsbodem meer, waardoor de levensduur van het hout aanzienlijk wordt verlengd.

Vormvast

Tijdens het modificatie proces wordt het hout onder hoge druk blootgesteld aan extreme hitte. Dit zorgt ervoor dat de celstructuur van het hout "los" raakt; het hout wordt als het ware zacht en kneedbaar. Na afloop van de modificatie koelt het hout weer af en hervindt het zijn structuur. Door deze vervorming en werking, heeft het hout na afloop van de modificatie niet of nauwelijks meer een neiging tot werken.

Bestand tegen houtboorders

De stoffen die tijdens het modificatie proces uit het hout worden gedreven, zijn ook voor insecten een voedingsbodem. Vanwege het verdwijnen van deze stoffen, is het hout voor de insecten geen voedsel meer. Zij zullen FirmoWood daarom niet aantasten.
 

 

Behouden van natuurlijke eigenschappen

De unieke FirmoLin technologie zorgt ervoor dat het hout na de modificatie zijn natuurlijke eigenschappen behoudt. Doordat het vochtgehalte gedurende de gehele modificatie op een constant niveau zit, behoudt het hout zijn flexibiliteit en wordt het niet bros. Bovendien hebben natuurlijke imperfecties, zoals noesten, geen nadelig effect op de modificatie.
 

 

Makkelijk bewerkbaar

FirmoWood is zowel machinaal als met de hand makkelijk bewerkbaar. Alle FirmoWood houtsoorten zijn relatief zacht en laten zich daardoor goed zagen, schaven en tot bepaalde profielen bewerken. 
 

 

Eenvoudig te beitsen of oliën

FirmoWood laat zich uitstekend beitsen en oliëen. Dit maakt onderhoud van uw hout een stuk makkelijker. Met de juiste beits bent u jaren vrij van zorgen en geeft u uw tuinhout iedere gewenste kleur.
 

 

Egale vergrijzing

Bij blootstelling aan zonlicht verkleurt FirmoWood gelijkmatig naar een grijze kleur. Indien het oppervlak regelmatig wordt schoongemaakt, behoudt het hout deze kleur ook. 

 

Website door Buro TARGET