Geschiedenis van een jong bedrijf

Oprichting: FirmoLin en FirmoWood zien het licht
 

FirmoLin, de producent van FirmoWood, is nog altijd een jong bedrijf. Ingenieur en FirmoWood grondlegger Wim Willems heeft kort na de eeuwwisseling een unieke manier bedacht om hout thermisch te modificeren; de FirmoLin techniek. Samen met zijn vriend en adviseur Marc Corstjens begint hij dit idee om te zetten naar een tastbaar concept. Het duurt echter nog tot 2008 voordat het concept van beide mannen echt van de grond komt. In dit jaar komen Wim Willems en Marc Corstjens in contact met Paul Fransen, eigenaar en directeur van Houtverwerkingsindustrie Fransen BV.                                                                 

Paul Fransen ziet het potentieel van de innovatieve FirmoLin techniek, waarna de mannen besluiten samen verder te gaan. De kennis en ervaring van Wim en Marc worden gecombineerd met de faciliteiten en het verkoopnetwerk van Houtverwerkingsindustrie Fransen BV. Dit leidt tot de oprichting van een nieuw bedrijf: FirmoLin. FirmoLin legt zich vanaf dat moment toe op het introduceren en produceren van een nieuwe vorm van thermisch gemodificeerd hout: FirmoWood.

  Groei: FirmoLin verhuist en breidt uit
 

In 2010 verhuist FirmoLin haar productiefaciliteiten naar Sevenum. De productie van FirmoWood begint jaar na jaar geleidelijk te groeien. Dankzij het testen en onderzoeken van diverse houtsoorten, wordt het assortiment ook steeds breder. FirmoLin heeft bovendien in Houtverwerkingsindustrie Fransen BV een distributeur en promotor gevonden, hetgeen de verkoop van FirmoWood een impuls geeft. 

Bloei: FirmoWood wordt volwassen

Met de firma Fransen als katalysator van de groei, ontwikkelen het bedrijf en het assortiment zich in rap tempo. Er wordt professioneel promotiemateriaal ontworpen, een nieuwe website wordt ontwikkeld en bij Houtverwerkingsindustrie Fransen bevat het assortiment inmiddels vier soorten FirmoWood: Vuren, Lariks-Douglas, Yellow Pine en Radiata Pine. Bovendien krijgt de autoclaaf een update, waardoor de capaciteit bijna verdubbeld wordt. 

 

Spectaculaire nieuwkomer

Eind 2015 rondt producent FirmoLin de laatste testen met de nieuwe houtsoort Fraké af. Het product wordt opgenomen in het FirmoWood assortiment en blijkt vanaf het begin een doorslaand succes. 

Naast de voor FirmoWood kenmerkende gunstige eigenschappen (klik hier voor meer info) blijkt vooral het uiterlijk van deze houtsoort te zorgen voor het onderscheidend vermogen. 

 

Nieuwe autoclaaf verdubbelt capaciteit

Het jaar 2017 begint met een nieuwe, grootse uitbreiding. Op een nieuwe locatie in Deurne komt een tweede, unieke autoclaaf tot leven. De uitbreiding is vooral een gevolg van de vraag naar FirmoWood, die nog altijd het aanbod overstijgt. 

Met deze nieuwste uitbreiding kunnen we de komende jaren weer vol goede moed voorwaarts!

Website door Buro TARGET