FirmoWood op kleur houden met Rubio Monocoat

Enige tijd geleden vernieuwde onze dealer Houtverwerkingsindustrie Fransen de vlonders in haar showtuin. Daarbij kregen diverse FirmoWood soorten een mooi plekje toebedeeld (zie het nieuwsbericht van 08-06-2018). 

Een bij-effect van de thermische behandeling met de FirmoLin Technologie is dat FirmoWood zeer snel vergrijst onder invloed van zonlicht. Hoe u daar mee omgaat, is een kwestie van persoonlijke smaak. Vindt u de zilvergrijze tint mooi? Dan hoeft u het hout natuurlijk niet te behandelen.

Wilt u toch de bruine kleur van het FirmoWood hout behouden? Dan is het noodzakelijk om het hout te oliën. In de showtuin van Houtverwerkingsindustrie Fransen is daarom op een aantal vlonders Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector toegepast. Een bijzondere olie die het hout beschermt en bovendien een prachtige kleur geeft. 

Momenteel zit de toepassing van Rubio Monocoat op FirmoWood nog in de testfase. Toch benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze dealer Houtverwerkingsindustrie Fransen of bezoek vrijblijvend de showtuin.

Boven: een FirmoWood Fraké vlonder kort na montage, met de origenele kleur. 

Boven: FirmoWood Fraké, na 3 weken al flink verkleurd. Volledige vergrijzing is een kwestie van maanden.

Boven (rechts): FirmoWood Fraké behandeld met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector, kleur Royal.

Website door Buro TARGET