Lokaal Populierenhout voor de gevel komt er aan!

Het klinkt bijna te mooi. Hout uit Brabant, verwerkt in Brabant, op uw eigen gevel. Maar het kan zomaar werkelijkheid worden!

Peppelhout, een coöperatie van Nederlandse bedrijven, lanceerde eind vorig jaar een campagne voor het behoudt van de Populier in het Nederlandse landschap. Deze iconische laanboom drijgt namelijk te verdwijnen. De reden? Een gebrek aan toepassingen en een geringe economische waarde. Het is simpelweg niet interessant om nieuwe Populieren te planten.

Enorm jammer, vinden ook wij. Peppelhout startte een campagne om deze houtsoort weer onder de aandacht te brengen. Het doel is om diverse producten van Populierenhout te gaan maken, om de boom zo weer waarde te geven en haar toekomst veilig te stellen!

De manier waarop Peppelhout te werk ging is uniek. Via een online campagne kon u, de eindgebruiker, kiezen in welke producten van Populierenhout u wel toekomst zag. De 10 producten met de meeste stemmen, worden dit jaar opgenomen in het programma.
 

Maar wat is nu de rol van FirmoWood?
 

Samen met onze partner Houtverwerkingsindustrie Fransen lanceerden wij het idee om gevelbekleding te maken van thermisch verduurzaamd Populierenhout. De firma Fransen zorgt voor het hout, wij voor de modificatie. Dit plan haalde een 5e plek in de verkiezing, waardoor de realisatie ervan een stuk dichter bij komt. Wie weet heeft u in de toekomst wel een gevel bekleed met lokaal gekapt, lokaal verwerkt en milieuvriendelijk verduurzaamd Populieren hout. Hoe duurzaam wil je het hebben? ;-)

Iedereen die op ons heeft gestemd: bedankt! Wilt u de voortgang van dit project volgen? Houdt dan de website van Peppelhout in de gaten: www.peppelhout.nl

Website door Buro TARGET